Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Arapsuyu’na “Özgecan Aslan” parkı…
09 Mart 2015

Özgecan Aslan ismi Konyaaltı’nda ölümsüzleşiyor. Konyaaltı Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan karar neticesinde Özgecan Aslan ismi Arapsuyu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkına verildi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin'in Tarsus İlçesi’nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın işkence görmesi ve hunharca öldürülmesi nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını bildirdi. Özgecan Aslan isminin sürekli gönüllerde olacağını ifade eden Başkan Böcek, "Kadın cinayetlerinin son bulması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz, bunun başında da eğitimin geldiğini biliyoruz. Konyaaltı Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz.” diye konuştu.
Arapsuyu Mahallesi'nde 600 Sokak'ta 915 metrekare alan üzerine yapımı tamamlanan park ile Konyaaltı Belediyesi, bölge halkına yeni bir yeşil alan kazandırmış oldu. Özgecan Aslan parkı içersinde, çocuk oyun grubu, yürüme yolları, sokak tipi fitness spor aletleri ve gece aydınlatması ile bölge halkına modern bir yaşam alanı sunuyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, ilçenin her mahallesinde park ve meydanları yeni bir tasarım anlayışıyla dizayn ettiklerini ifade eden Muhittin Böcek, Özgecan Aslan parkının tüm ilçe halkına hayırlı olsun dileklerinde bulundu.