16 kazan aşure; 5 bin kişiye ikram edildi…
09 Kasım 2015

Konyaaltı Belediyesi her yıl düzenlediği Aşure Günü Etkinliği’nin bu yıl altıncısını gerçekleştirdi. Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi işbirliğiyle düzenlenen 6. Geleneksel Aşure Günü etkinliğine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar, dernek ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte yüzlerce Antalyalı katıldı. 6. Geleneksel Aşure Günü etkinlikleri, semah gösterisiyle başladı. Gösterilerin ardından açılış konuşması için kürsüye çıkan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Muarrem ayının dostluğun ve barışın pekiştirilmesi açısından kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.

Başkan Böcek ise konuşmasında Muharrem ayının bereketi, aşurenin ise yardımlaşma ve kaynaşmayı beraberinde getirdiğine söyledi. Aşure’nin Türk kültürünün bir parçası olduğunu belirten Muhittin Böcek, Konyaaltı Kent Meydanı’nda düzenledikleri 6. Geleneksel Aşure Günü’nde 16 kazan aşure yaptıklarını ve 5 bin kişiye ikram ettiklerini söyledi.  Başkan Böcek şöyle konuştu; "Unutulmamalıdır ki toplumları ayakta tutan yaşattıkları örf, adet ve kültürleridir. Kültürlerine sahip çıkan toplumlar ayakta kalmayı başarmışlardır. Geçen yıl, Cemevi sözü verdiğini dile getiren Böcek, ”Sadece ihalede yaşanan itirazlardan dolayı projede birkaç aylık gecikme oldu. Aslında bugün açılışını yapmayı düşünüyorduk. İnşallah çok kısa süre içerisinde tamamlayıp hizmete açacağız.” Alevi topluluğunda "dede" olarak adlandırılan Hüseyin Gazi Metin'in yaptığı "Aşure Duası"nın ardından Başkan Böcek ve Ali Aktaş aşure kazanın arkasına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti.