Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Er meydanlarında “Konyaaltı” rüzgarı…
03 Kasım 2015

Yağlı güreşlerde elde ettiği başarılar ile adını sık sık duyuran Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü pehlivanları 2015 yılında başarı dolu bir sezon geçirdi. 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı İsmail Balaban, bu yıl Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleşen güreşlerde önemli başarılar elde etti. Başpehlivan İsmail Balaban, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3’üncü oldu. Balaban, Kırklareli Babaeski, İstanbul Sultangazi, Kağıthane, Bursa Kemalpaşa, Çanakkale Geyikli, Muğla Seki, Sinop Boyabat ve Antalya Aksu güreşlerinden başpehlivan oldu. Konyaaltı Belediyesi adına güreşen İsmail Balaban, Kumluca, Muğla Ören, Bursa Karacabey, Balıkesir Kurtdere, Muğla Ortaca ve Elmalı güreşlerinde ise ikincilik elde etti.

Konyaaltı Belediyesi’nin başarılı pehlivanlarından Turan Balaban başaltı kategorisinde Kırklareli Babaeski, İstanbul Sultangazi, İzmit Kandıra, Sinop Boyabat ve Elmalı güreşlerinde birinci oldu. Turan Balaban, Kumluca, Çanakkale Kepez, İstanbul Kağıthane, Sakarya Söğütlü güreşlerinde ikincilik kürsüsüne çıktı. Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü’nün genç yeteneklerinden Hasan Can Güzeller Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde deste büyük boyda 2’nci, Burak Koca deste orta boyda 2’nci ve Tufan Güzel’de ayak boyda 2’nci oldu.

Ata sporu güreşe ilginin her geçen gün arttığını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek şöyle konuştu; “2015 yılında başarılı bir sezon geçirdik. Güreşçilerimiz önemli başarılar elde etti. Sporcularımızın bir birinden önemli bu başarıları bizleri onurlandırmakta. Bunun yanı sıra sporcu kadromuza yeni genç güreşçilerimiz dahil oluyor. Başpehlivanlarımızın gösterdiği başarılar genç arkadaşlara örnek oluyor. Konyaaltı Belediyesi güreşlerde bundan sonra da adını sıkça duyuracaktır”