Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
6. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’na büyük ilgi…
09 Ekim 2015

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen ‘Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’ kapılarını açtı. Her yıl farklı bir tema taşıyan fuar; bu yıl ‘Barış için; okumak lazım’ sloganı ile binlerce kitap severi; sevdikleri yazar ve yayınevleri ile buluşturuyor. Cam Piramit’te açılan fuar, 133 yayın evi, 94 yazar ve sanatçıyı kitapseverlerle bir araya getiriyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Milli Müdürü Osman Nuri Gülay ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 94 yazar ve 133 yayın evinin fuarda yer aldığını söyledi. Fuarın ilkini ‘okumak lazım’ sloganı ile açtıklarını ve 22 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade eden Böcek, geçen düzenledikleri fuarda ziyaretçi sayısının 130 bini aştığını bildirdi. Başkan Böcek konuşmasına şöyle devam etti; “Tabi son günlerde ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bizde Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’nın bu yıl ki temasını bu zor günleri düşünerek belirledik. Ve ‘Barış için, okumak lazım’ dedik. Karanlığa karşı mücadele gençlerimize vereceğimiz iyi eğitimle mümkün olabilir. Bunun yolu da elbette çok kitap okumaktan geçiyor. Fuarımızın kapısından girdiğiniz anda hangi görüşte olursanız olun size hitap edecek bir yazar muhakkak bulacaksınız.”

Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’na katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara ayrıca teşekkür eden Muhittin Böcek, konuşmasının ardından davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonrasında ise protokol üyeleriyle birlikte yazarları ve de yayın evlerinin stantlarını ziyaret etti.

18 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak olan fuara ilk günden öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ayşe Kulin, Ahmet Şafak ve Vural Savaş gibi yazarlar fuarın ilk günü kitaplarını okurları için imzaladı.