Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Konyaaltı’nda sokak hayvanları daha güvende
06 Ekim 2015

‘En tabi hakları; yaşama hakkı’ sloganı ile yola çıkarak hayata geçirilen Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi, yürüttüğü çalışmalar ile adından sıkça söz ettiriyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde özellikle hayvan severleri sevindirecek bir çalışmanın startını verdiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda parklara yerleştirilen su ve mama terminalleri ile özellikle sokakta yaşayan kedi ve köpeklere beslenme imkanı verdiklerini ifade eden Muhittin Böcek, şimdide bu beslenme kaplarını modernize edilmiş kaplarla yenileyerek, sokak hayvanlarının çok daha kolay ve sağlıklı bir şekilde beslenmelerine imkan tanımış olacaklarını söyledi.

İlçe sınırları içinde 15 parkta yer alan mevcut su ve mama kaplarının tamamının yenileceğini ifade eden Başkan Böcek, yenileme çalışmasına ilk olarak Mevlana Parkı’nda başladıklarını bildirdi. Üç ayrı hazneden oluşan bu su ve mama terminallerinin kedi ve köpekler için çok daha kullanışlı bir hale getirildiğini dile getiren Muhittin Böcek, “Tüm canlıların yaşam haklarının korunması bizim sorumluluk alanlarımızdan birini oluşturuyor. Sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılaması için Konyaaltı’nın muhtelif yerlerine su ve mama kabı yerleştirdik. Böylece beslenme ihtiyaçlarını daha sağlıklı koşullarda yerine getirebiliyorlar. Bir köpeğin kış ayında 17 saat, bir kedinin ise 6 saat aç kalması halinde öldüğü gerçeğinden yola çıkarsak, bu çalışmanın önemi çok daha iyi anlaşılabilir.” diye konuştu.

Başkan Muhittin Böcek, beş yıl süre içinde Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’yle 3 bin 600 sokak köpeğini ve bin kediyi kısırlaştırdıklarını; sahiplendirme programıyla da bin 600 köpeği ve 750 kediye yeni sıcak yuva bulduklarını söyledi.