Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Antalya’nın en büyük okulu eğitime açıldı…
02 Ekim 2015

Uncalı Mahallesi’nde 11 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi, yeni eğitim öğretim yılında kapılarını öğrencilere açtı. Yaklaşık iki yıl önce yapılan protokol ile 11 dönüm araziyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlayan Başkan Böcek, bu arazi üzerine inşa edilen Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nde, ders başı yapan öğrencileri ziyaret etti.

32 derslikli bin 400 öğrenci kapasiteli Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nde ilk olarak Okul Müdürü Hakan Demir’i ve öğretmenleri ziyaret eden Başkan Muhittin Böcek, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrenciler için hayırlı olması temennisinde bulundu. Böcek ailesi olarak bağışladıkları arazi üzerine babası ve kendi ismini taşıyan okulun inşa edildiğini ve bunun kendisini son derece onurlandırdığını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, “ Bu alanı özel okul ve ticari alan yapmak için gelenler oldu. Ben kendim devlet okulunda okudum. Doğup büyüdüğüm topraklardaki bu insanlara vefa borcum var düşüncesi ile Antalya Valiliği’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle protokol yaptık” dedi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)  sonuçlarına göre öğrenci alan bu okulun son derece yüksek puanlar ile öğrenci kabul ettiğine dikkat çeken Muhittin Böcek gelecek yıllarda Antalyalıların, başarısıyla öne çıkacak olan Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin adını sıkça duyacaklarını kaydetti.

“Bir ülkenin en değerli varlıkları geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizdir.” diyen Başkan Böcek, öğrencileri sınıflarında  ziyaret etti. Başkan Muhittin Böcek, Ülkemizin kalkınmasında , toplumun gelişmesinde, dinamizmin etkileşiminde önemli rol oynayan siz değerli öğrenciler, okulunuza hoş geldiniz. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum.” diye konuştu. Tüm ihtiyaç ve önerilere bizzat cevap vereceğini ifade eden Muhittin Böcek, öğrencilerle birlikte öz-çekim yaparak bu anı ölümsüzleştirdi.