Konyaaltı Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, ilçede faaliyet gösteren kasap, tatlı üretim imalathaneleri ve satış yerlerine yönelik yaptığı denetimleri artırdı. Ekmek, unlu mamuller ve tatlı üreten işletmelerin yanı sıra kasap et ve et ürünü satışı yapan işletmelere yönelik hijyen koşulları, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışanların sağlık portörleri gibi konularda denetim yapıldı.
Denetlenen her işletmede öncelikle üretim ve satış mekanlarındaki hijyen koşulların sağlanıp sağlanmadığı, kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışma koşulları inceleniyor. Kontrollerde öncelikle işletmelerin eksiklerini tamamlamaları istenirken, bazı işletmeler yazılı olarak uyarılarak, sağlıklı ve hijyen koşulları oluşturmaları için kendilerine süre veriliyor.
Amaçlarının tüm işletmeleriyle, sağlıklı bir kent oluşturmak olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi. Başkan Böcek, “Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Hemşerilerimizin aldığı ürünlerin daha sağlıklı ve hijyen koşullarda üretilmesini istiyoruz. Gıda denetimi konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla da zabıta ve sağlık ekiplerimiz denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.” dedi.
Kurban Bayramı süresince Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı nöbetçi ekiplerin görev yapacağını ifade eden Böcek, şikayeti veya talebi olan vatandaşların 245 55 15 no’lu telefondan kendilerine ulaşabileceklerini kaydetti.