Antalya’da okur-yazarlık seviyesi en yüksek ilçelerden biri olan Konyaaltı’nda eğitime olan yatırımlar hızla sürüyor. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan “Konyaaltı Kitap Fuarı”yla her yıl binlerce kitap severi Antalya’da buluşturan Konyaaltı Belediyesi, fuar öncesi 14 bin kitap mevcutlu “kütüphane”yi ve bilgisayar sınıfını hizmete açtı.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gıda ve Giyim Bankası, Aile ve Engelli Danışmanlığı, 65 yaş üstü kişilere “ Kişisel Bakım ve Ev Hizmetleri” ve sağlıklı yaşam için diyetisyen desteği gibi pek çok unsuru tek çatı altında topladıklarını bildirdi.
Tüm bu hizmetleri Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM)’nden yürüttüklerini dile getiren Başkan Böcek, yine bu çatı altında özellikle öğrencileri sevindirecek yeni bir hizmet başlattıklarını kaydetti. Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, 14 bin kitap mevcutlu ‘kütüphane’yi ve 6 bilgisayardan oluşan teknoloji sınıfını ilçe halkının hizmetine açtı. Böcek, kütüphaneyi ve bilgisayar sınıfını, bu yıl beşincisini gerçekleştirecekleri Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı öncesi ilçe halkına armağan ettiklerini kaydetti.
Hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphane, özellikle öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Renkli modern tasarımı ve ferah yapısıyla kitap severler, 14 bin kitap mevcutlu kütüphanede diledikleri konuda araştırma yapabiliyor, hayal dünyalarını süsleyen romanlar okuyabiliyor. Dileyen ise bilgisayarlarda internete bağlanıp, araştırmasını dünya geneline taşıyabiliyor.