444 70 01
E-Dergi
E-Belediye
E-İmar
Kent Bilgi Sistemi
Nöbetçi Eczane
Hızlı Erişim>Haberler
Esen: Kupadan daha fazlası
26 Nisan 2023
Avrupa Kupası final maçı öncesi kadın hentbol takımı ile bir araya gelen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen sporculara hitap ederek, “Türkiye’ye getireceğiniz bu kupa tüm kadınlar adına bir başarı olacak. Özellikle kadınların eve kapatılmak istendiği bu dönemde, daha çağdaş bir toplum için bu bir kupadan fazlasını temsil ediyor” dedi.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Avrupa Kupası finali öncesi, Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol takımına moral vermek için bir toplantı düzendi. Düzenlenen toplantıya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, basın temsilcileri ve iş insanları katıldı. 30 Nisan Pazar günü Avrupa Kupası finalinde İspanyol rakip Club Balonman Atletico Guardes ile deplasmanda karşılaşacak olan Mavi Kelebekleri motive etmek için düzenlenen toplantıda, sporculara ve teknik ekibe plaket verildi. Toplantıda konuşan Başkan Esen, takımın ilk kuruluşundan Avrupa finaline uzanan süreci aktardı. 3 yıl önce takımı kurduklarını ve kısa zamanda hem Türkiye Süper Ligi’nde hem de Avrupa Kupalarında önemli başarılar elde ettiklerini söyleyen Esen, ayrıca Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden tek takım olduklarını kaydetti. ‘Mavi Kelebekler’ isminin takımın ikinci ismi olduğunu ve Bosna Hersek’te yaşanan katliamın simgesi olduğunu söyleyen Esen, bu nedenle çok acı ve derin bir anlamı olduğunu kaydetti.

MASUMLARIN BEKÇİLERİ

Mavi Kelebekler’in masum ve kimsesizlerin bekçisi olduğunu belirten Başkan Esen, Bosna Hersek katliamından sonra toplu mezarların Mavi Kelebekler sayesinde bulunabildiğini dile getirdi. Bu nedenle Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol takımının Türkiye’deki kadınları ve kimsesizleri temsil ettiğini ifade eden Esen, “Yani mavi kelebekler masumların bekçisidir. Bizim kızlarımız gibi. Bizim kızlarımız da burada masumları temsil ediyor. Kimi? Türk kadınını temsil ediyor. Eve kapatılmaya çalışılan, iş hayatından koparılmaya çalışılan, toplumda hak ettiği yerde bulunamayan tüm siyasetçilerin ikiyüzlülüğüne rağmen Türk kadınını temsil ediyorlar. İşte masum Türk kadını adına Mavi Kelebekler, o kupayı alıp, getirip Türk kadınlarını temsil edecek. Neden kadın hentbol takımını kurduk? Bir toplumun gelişmiş çağdaş bir toplum olup olmadığını görmek için bence öncelikle bakacağımız konudur. Kaç bin dolar gelir mi hayır, hangi evde oturuyorlar hayır, hangi arabaya biniyorlar hayır. Kadınlar o toplumda neredeyse, kadının mutluluğu, huzuru, ekonomisi ve iş hayatındaki yeri ne kadar yüksekse, o toplum o kadar çağdaştır. O yüzden kadın hentbol takımı kurduk. Neden bu kadar önemli kadınların bulunduğu yer? Çünkü başarılı huzurlu ve toplumda istediğini elde eden ezilmemiş kadınlar mutlu çocuklar yetiştirir. Bir ülkenin geleceği de mutlu çocuklar sayesinde kurtulur” şeklinde konuştu.

EN AZ 9 FARK İSTİYORUZ

İspanya’da oynanacak ilk maçta sporcularından en az 9 farklık bir galibiyetle dönmelerini istediğini ifade eden Başkan Esen, sözlerine şöyle devam etti, “Kızlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü söylediklerimi her zaman yapıyorlar. Onlardan şunu istiyorum, İspanya’dan 9 sayı farkla gelmenizi istiyorum. Siz 9 sayı farkla gelin, burada rahat rahat 10 bin kişilik stadı doldurmak bende ve buradaki abilerinizde. Dokuz sayı farkı koyun cebinize gelin, biz de şöyle arkamıza yaslanarak maçı güzel bir şekilde seyredelim. Gerçi totemim var. Maçlarda arkama yaslanamıyorum. Çünkü yaslanınca gol yiyorlar.  Gol yiyorlar diye düşünüyorum. Ama 9 sayı fark atarsanız ben hariç bütün salon arkasına yaslanıp keyifle kupayı bekleyelim. Hepinize başarılar diliyorum. Sizleri de çok seviyoruz. İyi ki varsınız. Bu güzel ve anlamlı organizasyonda emeği geçen KONYSİAD Başkanımız İlhami Kaplan ve yönetimine teşekkür ediyorum ”

HEPİMİZ YANINIZDA OLACAĞIZ

Toplantıya ev sahipliği yapan KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, finalde tüm güçleriyle takımın yanında olacaklarını belirterek, “Bugün mutluluğunuz gözlerinizden belli oluyor. İnşallah kızlarımız bize 7 Mayıs’ta büyük bir coşku yaşatır. KONYSİAD ailesinin tamamı, eşleri ve çocuklarıyla sizlerin yanında olacak. Kupayı hep birlikte kaldıracağımızı bilmenizi istiyorum. Buna yürekten inanıyoruz. Başkanım Semih Esen’e gerçekten şükranlarımı sunuyorum. İyi ki bu takımı oluşturdunuz ve gönül verdiniz. Bizi mutlu ettiniz. Hepinize teşekkür ediyor, finalde başarılar diliyorum” diye konuştu.