Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Konyaaltı Belediyesi’nde spor kursları yaz-kış devam
15 Aralık 2015

Son derece modern yapısıyla profesyonel ve amatör sporcuların vazgeçilmezi haline gelen Konyaaltı Belediyesi Spor Kompleksi’nde, yaz ve kış dönemi olmak üzere yıl boyunca eğitim devam ediyor. Profesyonel futbol kulüplerinin alt yapısına, hazırlık kursları destek veren Konyaaltı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü yeni dönem futbol kursu ile 7-14 yaş arası 60 öğrenciyi, değim yerindeyse kampa aldı. 

Profesyonel eğitmenler gözetiminde öğrencilere; topa yatkınlık- top ile oynama, top sektirme, top sürme (dripling), top kontrolü, topa vuruşlar, pas, top kontrolü-şut, rakipten top kazanma gibi futbolun temelini oluşturan teknikler anlatılıyor. Henüz 7 yaşında olan Alara Kılıç ise futbola merak duyduğunu ve bu spor ile ilgili temel bilgileri edinmek içinde Konyaaltı Belediyesi Spor Okulu’nun futbol kursuna katılmak istediğini söyledi. Erkek öğrencilere taş söktürürcesine hırs ve beceriyle futbol oynayan Alara Kılıç, kendisine bu fırsatın verilmesinden de büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

“Spor; kavrama, kişisel ve sosyal gelişim açısından çeşitli faydalar sağlar” diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şöyle konuştu; “Çocuk spor yoluyla, çevresini tanır, iletişim kurar, toplum içerisinde sahip olduğu yeri sağlamlaştırır. Tüm bunlarla birlikte kendine olan özgüveni artar. Konyaaltı Belediyesi olarak amacımız, yaz- kış kesintisiz devam eden spor kursları ile gençlerimize bu alışkanlıkları kazandırmak ve onları geleceğe hazırlamak. Konyaaltı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılan futbol okulunu da bu anlamda son derece önemli buluyorum.”