Haberler
Hızlı Erişim > Haberler
Antalya’nın ‘yeşil dokusu’ Konyaaltı’nda
01 Temmuz 2016

1 milyon 438 bin 847 metrekare toplam yeşil alan ile Konyaaltı İlçesi’nde kişi başına 11.62 metrekare yeşil alan düşüyor.
Avrupa standartların üstünde yeşil alan
1 milyon 438 bin 847 metrekare aktif ve pasif yeşil alana sahip olan ilçede kişi başına düşen ortalama yeşil alan miktarı 11.62 metrekare. Bu oranın Avrupa standartlarının da üstünde olduğu ifade ediliyor.

Parklara tenis kortu ve futbol sahaları

Konyaaltı Belediyesi, ‘turizm kenti’ kimliği ile öne çıkan Antalya’nın bu kimliğini yeşil doku çalışmaları ve farklı spor faaliyetleriyle en doğru şekilde koruyor. Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 56 parkta dış alan spor aleti, 15 parkta basketbol sahası, 4 parkta tenis kortu ve 3 parkta da futbol sahası oluşturdu.

Hızla artan nüfus nedeniyle günümüzde yeşil dokunun gerektiği kadar korumadığına dikkat çeken Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ilçede bu durumu tersine döndürdüklerini söyledi. İlçeye 1,5 milyon metre kareye yakın yeşil doku kazandırdıklarını dile getiren Başkan Böcek, kişi başına düşen 11.62 metrekare yeşil alan ile Avrupa standartlarının da üstüne çıktıklarına dikkat çekti. Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak yeşil alan miktarını her fırsatta geliştirerek artırmak istediklerini söyledi.