Konyaaltı Belediyesi, Kültürel Miras Farkındalık Etkinlikleri kapsamında Doğu Likya’nın merkezi sayılan Limyra Antik Kente, tarihi gezi düzenledi.

Konyaaltı'ndan Elmalı'ya Kültür Gezileri Protokolü kapsamında Elmalı'ya kültürel gezi düzenleyen Konyaaltı Belediyesi, Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) ile yaptığı protokol ile de ören yerlerine gezi düzenliyor. Protokol kapsamında Konyaaltı Belediyesi, ören yerlerine düzenlediği gezilerin sonuncusunu Limyra Antik Kente düzenledi.

Profesyonel Turist Rehberi ve Arkeolog Dr. Selda Baybo'nun öncülüğünde yapılan gezide bölgenin Klasik Dönem anıtlarından Perikle Heroonu, Kaya Mezarları, Hellenistik Dönem Ptolemaion Anıtı'nın kalıntıları, Roma Dönemi'nden Gaius Caesar Kenotaphı, Antik Tiyatro, Hamam kalıntıları, Bizans Surları ile Doğu Şehir ve Batı Şehir olarak bölünen kentte, Bizans Dönemi Kiliseleri, Yahudi Cemaatine ait Havra, Sütunlu Cadde, Atölyeler ve Selçuklu Dönemi ile Menteşeoğulları Beyliği Dönemi'nden Kafi Baba Tekkesi ve Türbesi tanıtıldı.

Limyra Antik Kenti'nin yaklaşık 1 km doğusunda sera ve bahçelerin toprağına gömülmüş olarak yer alan ancak Antik Çağ'da  Alakır Çayı'nın aktığı yerde bulunan 360 metre uzunluğundaki Roma Dönemi Taş Köprü de etkinlik sırasında ziyaret edildi.

ANKA ile geçen aylarda Kültürel Miras Farkındalık Etkinlikleri Protokolü yaptıklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, arkeolog, sanat tarihçi ve epigraf kişilerin rehberliğinde her ay bir ören yerine gezi düzenlediklerini söyledi. Muhittin Böcek bu gezilerin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü de ayrıca belirtti.

ANKA Başkanı Selda Baybo ise yaptıkları protokol kapsamında ören yeri ve müzelere geziler düzenlediklerini söyledi. Bunun da Antalya'nın tarihini anlamak adına son derece önemli olduğunu dile getiren Selda Baybo, Başkan Muhittin Böcek'e de destekleri için teşekkür etti.

(07-05-2018)