Konyaaltı Belediyesi’nin başpehlivanı İsmail Balaban, Demre’de düzenlenen sezonun ilk yağlı güreşlerinin şampiyonu oldu.

Demre Belediyesi'nin bu yıl 14'üncüsünü düzenlediği Demre Yağlı Güreşleri, Köşekler Güreş Sahası'nda gerçekleştirildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ayhan Abay ve Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyeleri Hacet Kavak, Şafak Otuzaltı ve Nail Avcı ile birlikte güreşleri yerinde izledi. Konyaaltı Belediyesi Güreş Takımına destek için Demre’de bulunan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve beraberinde heyetle birlikte şeref turu atarak güreş severleri selamladı.

51'i başpehlivan olmak üzere toplam 760 pehlivanın kol bağladığı Demre Yağlı Güreşleri’nde Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı İsmail Balaban, finale kaldı. İsmail Balaban, finalde Faruk Akkoyun'u yenerek başpehlivanlığı elde etti. Faruk Akkoyun ikinci, Orhan Okulu ve Fatih Atlı da üçüncülüğü paylaştı. Başaltında ise birinci yine Konyaaltı Belediyesi Güreş Takımı pehlivanı Sinan Kaya oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı İsmail Balaban’ın sezona çok iyi hazırlandığını ifade eden Başkan Böcek, ilk galibiyetlerini Demre’de aldıklarını söyledi. Başkan Muhittin Böcek, baş ve başaltında birincilik alarak sezonun ilk yağlı güreşlerine damga vurduklarını söyledi. Güreşçilerini tebrik eden Muhittin Böcek, tüm sporcuları da ayrı ayrı kutladığını bildirdi.

(16-04-2018)