Konyaaltı Belediyesi ve Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikle, Antalya'da, yerleşik yaşayan Ukraynalılardan oluşan ve ağırlıkla kadınların yer aldığı Bereginya Korosu, Çanakkale Şehitleri anısına konser verdi.

Ukrayna Kültür ve Sanat Derneği üyelerinden oluşan Bereginya Korosu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü kapsamında “Çanakkale şehitleri anma” konseri verdi. Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonu'nda düzenlenen konsere Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konserde 35'i kadın korist olmak üzere 40 kişilik koro, Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaz kıyafetlerle sahneye çıktı. Derneğin kurucusu Olesya Mercan'ın yönetiminde 'Çanakkale Türküsü', 'Yemen Türküsü', 'Tuna Nehri', 'Hey 15'li' türkülerini seslendiren Bereginya Korosu'nu davetliler ilgiyle takip etti. Koro seslendirdiği türkülerle zaman zaman duygusal anlar yaşattı. İzleyenler koro üyelerini uzun süre ayakta alkışladı.

Konyaaltı Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye'nin farklı illerinden gelen vatandaşın, Ukrayna ve diğer ülkelerden gelip Antalya'ya yerleşen insanlarla dostluk, barış ve sevgi içerisinde yaşandığını söyledi. Bereginya Korosu'nun konserinin çok anlamlı olduğunu da belirten Başkan Böcek, bu türden etkinliklerin sayısının artmasını diledi.

Derneğin kurucusu Olesya Mercan da Çanakkale Şehitleri'ni andıklarını ve Çanakkale acısını paylaştıklarını söyledi.

(26-03-2018)