Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi, kongre merkezlerini ulusal ve uluslar arası organizasyonlarla daha etkin kılan Antalya Kongre Bürosu’nun üyesi oldu.

“Antalya’da turizmi deniz, kum ve güneş üçlüsünden çıkarıp 12 aya yayacak projeler üretmeliyiz” diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kongre turizmin en az sağlık turizmi kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Başkan Muhittin Böcek, ATSO Başkanı Davut Çetin ve Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Yeliz Gül Ege ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinin, kongre merkezlerini ulusal ve uluslar arası organizasyonlarla daha etkin kılan Antalya Kongre Bürosuna üye olduğunu bildirdi.

Pınarbaşı Mahallesi'nde yapımı 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Konyaaltı Belediyesi Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinin açıldığı günden bu yana bir çok etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade eden Muhittin Böcek, 3 bin 500 kişilik kongre ve 600’er  kişilik iki adet çok amaçlı salonuyla Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nin, Antalya’da kongre turizmine büyük katkı sunduğunu söyledi. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’nın 8.sini bu fuar merkezinde düzenlediklerini ve onlarca yazarı ve on binlerce kitap severi bir araya getirdiklerini dile getiren Başkan Böcek, geçtiğimiz günlerde de Antalya’da ilk kez düzenlenen Türkiye Briç Süper Kupa Şampiyonasına ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Bu etkinliklerin Antalya turizmine katma değer sağladığını ifade eden Muhittin Böcek, Antalya Kongre Bürosu üyeliğiyle bu tür etkinliklerin çeşitliliğini artırmak istediklerini söyledi.

ATSO Başkan Davut Çetin ise konuşmasında Türkiye’nin 2015 yılında yaptığı ulusal ve uluslar arası 211 kongre ile dünyada 18, Avrupa’da ise 11. sırada yer aldığını söyledi. 2016 yılında turizmde yaşanılan kriz nedeniyle yapılan kongre sayısının 103’te kaldığını ifade eden Davut Çetin, bu sayıyla Türkiye’nin dünya sıralamasında 37, Avrupa’da ise 20. olduğunu söyledi. Kongre turizminin 4-5 kat daha fazla döviz bıraktığına dikkat çeken Çetin, bu anlamda Antalya merkezde ilk üç arasında yer alan Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nin sunduğu imkanlar ile ellerini güçlendirdiğini bildirdi.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege’de Antalya Kongre Bürosu olarak yaptıkları ulusal ve uluslar arası organizasyonlarla Antalya’da kongre merkezlerinin niteliklerini ortaya koyduklarını söyledi. Daha planlı bir çalışma ile fuar merkezlerin çok daha verimli kullanılabileceğini ifade eden Yeliz Gül Ege, 3 bin 500 kişi kapasiteli Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nin de Antalya’ya katma değer sağlayacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde salonları gezen Davut Çetin ve Yeliz Gül Ege, Başkan Muhittin Böcek’e yapmış olduğu hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

(26-02-2018)