Konyaaltı Belediyesi ve Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanı Muhittin Böcek, Avrupa’nın 3. büyük turizm fuarı olan FITUR Turizm Fuarı’nda Antalya’yı temsil ediyor.

Avrupa’nın üçüncü büyük turizm fuarı olan FITUR Turizm Fuarı, İspanya’nın Madrid kentinde 17 Ocak Çarşamba günü başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 705 metrekare alanda yer alan Türkiye standında 33 acente ve sektör temsilcileri bulunuyor. Fuarda Antalya’yı ise Konyaaltı Belediyesi ve Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) Başkanı Muhittin Böcek temsil ediyor.

Konyaaltı Belediyesi ve BATAB Başkanı Muhittin Böcek, fuarın ilk günü ziyaretçileri turizm kenti Antalya hakkında bilgilendirdi. Konyaaltı Belediyesi olarak Antalya’da turizmin 12 aya yayılması konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, Saklıkent Kar Şenlikleri ve Kayak Yarışları’nın da bu etkinliklerden sadece biri olduğunu söyledi. Bununla birlikte kaya tırmanışı, bisiklet turları, doğa yürüyüşleri gibi alternatif turizm türleri hakkında da ziyaretçileri bilgilendirdiklerini söyledi.

2017 yılı turizm sezonunu tüm olumsuzluklar altında beklentilerin üstünde kapattıklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, yurt içi ve dışında düzenlenen fuarlarda yaptıkları tanıtımlarında bu sürece olumlu katkıda  bulunduğuna inandığını söyledi. “Avrupa ülkeleriyle ilişkilerin normale dönmeye başladığı bu süreçte kentimiz için de kazanımlar elde etmemiz gerekiyor.” diyen Başkan Böcek, yeni dönem turizm sezonundan oldukça ümitli olduklarını bildirdi.

(18-01-2018)