Konyaaltı Belediyesi “Hızlı Okuma Teknikleri” eğitimi ile vatandaşların okuma becerisini geliştiriyor

Konyaaltı Belediyesi, “Kent Gönüllüleri Projesi”yle alanında uzman kişileri Konyaaltı’lı vatandaşlar ile buluşturuyor. Projeye uzman olarak katılan gönüllüler kimi zaman müzik, kimi zaman gebelik, kimi zaman ise obezite hakkında vatandaşları bilgilendiriyor. Son olarak projeye gönüllü olarak destek veren Duran Durulmuş ise uzmanı olduğu “Hızlı Okuma” teknikleri konusunda eğitim veriyor. Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM)’nde 20 kişilik gruplar halinde verilen hafta da üç gün verilen eğitimlere 7’den 70’e her yaştan insan büyük ilgi gösteriyor.

Geçtiğimiz haftalarda düzenledikleri Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı’yla 300 bin kişinin üzerinde kişiyi sevdikleri yazarlarla buluşturduklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, okuyan bir toplumla aydınlık yarınların daha yakın olacağına inandıklarını söyledi. Başkan Muhittin Böcek bu düşünceyle de vatandaşı daha hızlı okuyabilecekleri ve bir o kadar da okuduklarını kolay anlayabilecekleri teknikler konusunda bilgilendirmek istediklerini kaydetti.

KOSHİM çatısı altında devam eden “Kent Gönüllüleri Projesi” kapsamında “Hızlı Okuma Teknikleri” eğitimi verdiklerini ifade eden Muhittin Böcek, “Hızlı Okuma Teknikleri özellikle sınavlarda zamanla yarışan öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz hızlı test çözme yeteneği edinirken, yetişkin kursiyerlerimiz dikkat ve hafıza becerilerini güçlendiriyor.” dedi.

(18-12-2017)