Tüm bu projelerin çok değerli olduğunu vurgulayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Konyaaltı Belediyesi’nin bu çalışmalarıyla yakından ilgilendiklerini ve kendi İlçeleri için örnek oluşturmak istediklerini söyledi. Bunun içinde Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde inceleme istediklerini dile getiren Mustafa İnce, özellikle Biyokütle ve Güneş Enerjisi’nden Döngüsel Enerji Üretimi ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Projelerinden oldukça etkilendiğini kaydetti. Tüm bu projeler içinde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e tebrik ettiğini söyledi.

">

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün projeleri, İzmir’in Güzelbahçe İlçesine örnek oldu. İlçe Belediye Başkanı Mustafa İnce kendilerine örnek aldıkları projeleri Antalya’ya gelerek yerinde inceledi.

Belediye bünyesinde kurduğu Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Antalya’da bir ilke imza atan Konyaaltı Belediyesi, geliştirdiği projelerle de ülke genelinde belediyelere örnek oluyor. Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü özellikle Biyokütle ve Güneş Enerjisi’nden Döngüsel Enerji Üretimi ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Projeleriyle İzmir’in Güzelbahçe Belediyesi’ne örnek oldu. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, beraberindeki heyetle birlikte Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü şantiyesinde projeleri yerinde inceledi.

Konyaaltı Belediyesi Biyokütle ve Güneş Enerjisi’nden Döngüsel Enerji Üretimi Tesisiyle bitki atıklarının öğütülüp sıkıştırılması prensibiyle briket yakı üretiyor. Günde ortalama bir ton briket yakıt üretimi yapabilen Konyaaltı Belediyesi, bu doğayla barışık briket yakıtı, seralarda yakılmak üzere bölgedeki çiftçilere veriyor.

Bir diğer proje ise Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın yüzde 80 hibe desteği ile oluşturulan Güneş Elektrik Santrali. Güneş panelleriyle yılda 150.000 kWh elektrik üreten Konyaaltı Belediyesi, ihtiyaç fazlası elektriği satıyor. Öte yandan ambalaj atığı toplama çalışmaları da aralıksız sürüyor. "Geleceği düşünüyor, geri dönüştürüyoruz" sloganıyla yola çıkan Konyaaltı Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü eliyle günde ortalama 35 ton atık ambalajını geri dönüşüme kazandırıyor.

(10-11-2017)