Bu yıl 20. düzenlenen Konyaaltı Belediyesi Yaz Şenlikleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Feslikan Yaylası Yaz Şenlikleri’nde 54’ü başpehlivan toplam 900 güreşçi er meydanına çıktı. Feslikan Yaylası’nda Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, belediye başkanları meclis üyeleri, parti ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, dualarla başlatılan güreşlerin ilk saatlerinde Feslikan Yaylası’na giriş yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek çiçekle karşıladı. Karşılama sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Böcek ve İsmail Balaban ile birlikte çok sayıda partili, er meydanını turladı. Bazen toka ederek bazen ise el sallayarak vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, Kırkpınar’da elde ettiği başarısı nedeniyle İsmail Balaban’ı altın takarak ödüllendirdi.

Feslikan Yaz Şenlikleri’nin açılış konuşmasını yapan Başkan Muhittin Böcek, bugüne kadar hiçbir siyasi oyun içinde olmadıklarını belirterek ata sporuna olan desteklerinin bu anlayışla süreceğini söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında güreş takımı oluşturduklarını ve 50’ye yakın pehlivanı burada er meydanlarına hazırladıklarını dile getiren Muhittin Böcek, bu güreşçilerden birinin de İsmail Balaban olduğunu söyledi. Dört dönemdir artan oylarla göreve seçildiğini belirten Başkan Muhittin Böcek kendisine doğup büyüdüğü bölgede hizmet etme fırsatı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür etti.

1853 rakım yüksekte, Feslikan Yaylası’nda tüm Türkiye’ye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, öncelikle er meydanında mücadele eden tüm pehlivanlara başarılar diledi. Ata sporuna verdiği destekten ötürü Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür eden Kemal Kılıçdaroğlu, yağlı güreşlerin Dede Korkut destanları, Oğuz Türkleri, Selçuklu, Osmanlı ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti ile devam ettiğine ve edeceğine dikkat çekti.

Konuşmaların sonrasında ise Kılıçdaroğlu, Başkan Böcek ve beraberindeki heyet, başpehlivanların kura çekilişine katıldı. Kılıçdaroğlu’nun ardından er meydanında güreşleri izleyen bir diğer isim ise Antalya Valisi Münir Karaloğlu oldu. Başkan Böcek tarafından karşılanan Karaloğlu, büyük orta büyük boyda dereceye giren güreşçilerin madalyalarını takdim etti. Sonrasında ise yarı finale yükselen başpehlivanların kura çekilişine katıldı.

Feslikan Yaylası 20. Yaz Şenlikleri’nde güreş müsabakalarında dereceye giren başpehlivanların isimleri şöyle. 1. Fatih Atlı, 2. Orhan Okulu. 3. İsmail Balaban ile Mustafa Batu Oldu.

(07-08-2017)